فیلم قهرمان کوچک
فرهادی نیز در شمایل رحیم، خود را همچون او در بسیاری از لحظات قربانی میبیند و همچنین معترفانه اعلام میدارد که اساسا اینکه رسانه چگونه حرفها و فیلم قهرمان اعمال او را بازتاب میدهد، از کنترل او و هرکس دیگری خارج است. آن هم زمانیکه دستگاههای زیادی همچون دستگاه زندان در فیلم، بهسادگی میتوانند افکار را جهت دهی کنند. آن وقت بهجای متهم کردن چنین دستگاههایی، تمام اتهامات و قضاوتها، متوجه فرد جلوی دوربین میشود. این نهمین فیلم اصغر فرهادی است و کار فیلمبرداری آن دیماه پارسال (۱۳۹۹) به پایان رسید. استاد مسعود کیمیایی از کارگردانهای نامی ایران است که تاثیرات بسزایی بر سینمای ایران گذاشته.
رحیم تصمیم میگیرد، طلاهایی که فرخنده پیدا کرده است را پس بدهد و درنهایت نیز این کار را انجام میدهد. جالب آنجاست که مسیر فیلمنامه برای شخصیت، در همینجا میتوانست به پایان برسد و فیلم تمام شود. فیلم های «پادشاه ریچارد» و «تراژدی مکبث» دو فیلم رقیب «قهرمان» بودند که آنها نیز دو جایزه از هیات ملی نقد آمریکا دریافت کردند. اصغر فرهادی در جشنواره کن 2021 با فیلم قهرمان توانست جایزه بزرگ هیئت داوران را به دست آورد. قهرمان در خرداد ۱۳۹۹ وارد پیش تولید شد و فیلمبرداری آن پس از ۷۵ جلسه در دوم دیماه ۱۳۹۹ به پایان رسید و سپس تدوین آن را هایده صفییاری آغاز کرد. آمازون استودیوز حق پخش قهرمان را در ایالات متحده آمریکا در اختیار دارد.
ادبیات داستانی گذشته ی ایران -چه نثر چه نظم- بسیار پر مایه و غنی و تجلی گاه باورها، معاشرت ها مهرورزی ها، مبارزات و در یک کالم، راه و روش زندگی ملت ایران است. هما گویا / سی و یک نما – فیلم های فرهادی اصولا امضای خاص خودش را دارد، درست مثل شلختگی چیدمان خانه ها و حتی میزانسن نماهای داخلی اش که به عمد به بی ثباتی یک خانواده طعنه میزند. تمامی حقوق اين وبسايت متعلق به رسانه اینترنتی بند موویز بوده و هرگونه کپي برداری به دور از اخلاق می باشد. اما در اینجا، تصمیم رحیم در خانه و دربرابر دیدگان این بچهها رخ میدهد که مهمترین وجه تأثیرگذار آن است. همچنین دیالوگ «دایی زندان چه شکلیه؟» به طرز تاثیرگذاری کاملا نشان میدهد که در ذهن این بچههای ناظر چه میگذرد.
گاهی شبیه به طلبکارش یعنی بهرام (بخوانید همان بهرام گور) هستیم که بدون آگاهی کامل از نیات و جزییات زندگی رحیم، از جمله اینکه رحیم معشوقهای هم دارد، از همان ابتدا دست به تخریب و تحقیر او میزند. یا اینکه بدون درنظرگرفتن چارچوب رسانه، رحیم را متهم میکند که چرا بهجای نزول گفته است وام. به بیان دیگر حتی میتوانیم بگوییم که اصلا تحمل ستایش رحیم را هم ندارد. گاهی در حکم دیگر زندانیانی هستیم که بدون درنظرگرفتن کار خیر اصلی او، انتظار داشتهاند تصمیمی مطابق با میل آنها بگیرد.
فرهادی این بار یک فیلم با پایان باز و غافلگیرانه با واقعیتی غیر قابل پیش بینی را به تصویر نکشیده است. قهرمان در حقیقت خود فرهادی است و این قصه فقط شروع شده و همین، بی هیچ پایان باز یا بسته ای. کسی سرش را به در نمی کوبد، بچه ای در حال غرق شدن نیست و زنی به مردش مظنون نشده، کسی هم مورد آزار جنسی قرار نگرفته... درست مثل اجتماع این روزها که فرهادی آینه را رو به روی خودمان گذاشته تا قهرمان را پیدا کنیم. جالب آنجاست که حتی تشخیص هویت زنی که مشخصات کیف را به درستی اعلام کرد، به عهده خودمان گذاشته شده است. ما باید خودمان نشانهها را کنار هم بچینیم و قضاوت کنیم که او احتمالا این کیف را دزدیده است.
فرخنده به رحیم میگوید که کیفی حاوی چند سکهٔ طلا پیدا کردهاست و با فروش آنها میتواند بدهی خود را به بهرام بدهد. قهرمان ، فیلمی کمدی و اجتماعی محصول سال ۱۹۹۲ به کارگردانی استیون فریرز میباشد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است ، داستان مردی شکست خورده است که به تازگی از همسرش جدا شده و سرپرستی فرزندانش را از دست داده است، در همین حال او موفق میشود یک هواپیما را از سقوط نجات دهد اما ماجرا به شکل دیگری بازتاب پیدا میکند. قهرمان اثر جدید اصغر فرهادی است که خبرهایی از قطعی شدن حضور رعنا آزادی ور در این فیلم سینمایی